Tänään olin toisen kerran tämän kesän aikana turistina omassa kotikaupungissa. Olen ottanut tavoitteeksi osallistua opastettuihin kierroksiin kaupungissani ja saanut kummallakin kerralla houkuteltua ystävän mukaan. Kierrokset ovat olleet todella mielenkiintoisia, olen oppinut kaupungin historiasta paljon uutta ja ollut jopa yllättynyt. Ulkoilmaa saanut samalla roppakaupalla. Kierroksen jälkeen kävimme ystävän kanssa syömässä ja yhdellä, nälkä olikin jo melkoinen. Nyt hyvällä omalla tunnolla voikin makoilla sohvalla kuunnellen SuomiLovea. Olo on rentoutunut ja hyvällä tavalla väsynyt.

Menneellä viikolla törmäsin entiseen tuttuun, exän kaveriin. Juteltiin niitä näitä, mutta jotkin kommentit saivat minut ihmettelemään itsekseni että miksi hän korosti joitakin asioita. Ja jälleen kerran huomasin, että kyllähän nuo miehetkin näyttävät puhuvan asioista laidasta laitaan. Tuo kohtaaminen kuitenkin jätti monenlaisia ajatuksia päähäni pyörimään ja nyt olen yrittänyt selitellä ne järkiperäisesti itselleni merkityksettömiksi. Ja siinähän minä olen hyvä.

Kohta voi mennä nukkumaan. Ystävä houkutteli iltaa istumaan kaveriporukkaan, mutta en jaksa lähteä minnekään. Sänky houkuttelee huomattavasti enemmän, vaikka minulla olisi mahdollisuus nyt mennä ilman velvoitteita. En vain yksinkertaisesti jaksa. Ja olen siitäkin tyytyväinen, että voin tehdä valinnan ihan omien halujeni mukaan. Nyt valitsen näin.