Keskikesän juhla, yötön yö, auringonpaistetta läpi yön... not. Vettä tulee kaatamalla ja tuntuu niin syksyiseltä tämä ilma. Kävin kaupassa ja kastelin itseni liekomäräksi. Oli kiva kierrellä ja katsella alennusrekkejä, löysin kivoja vaatteita edullisesti ja ostin uudet täkit itselleni ja pojalleni. Ihmisiä tuntui riittävän tällekin päivälle kauppaan, ilmeisesti mökkieväät vaativat täydennystä. 

Havahduin tässä yhtenä päivänä siihen ettemme ole pojan kanssa tapelleet aikoihin. Piti ihan käydä kysymässä häneltä, että olenko huutanut hänelle ja milloin. Poikakin sanoi ettemme ole riidelleet, yllättyneeltä näytti hänkin. Ilmeisesti hän on pahimman murrosiän nyt selättänyt ja turha tulkutus on jäänyt pois. En ole joutunut huomauttelemaan oikeastaan mistään pitkiin aikoihin, vaan poikakin huolehtii kotihommista ihan oma-aloitteisesti ilman käskemistä. Arki on siis nyt helppoa tällaisen melkein aikuisen lapsen kanssa. Iltaisin ja viikonloppuisin en ole enää sidottu kotiin, vaan voin mennä menojani ihan rauhassa ja hyvillä mielin. Tämä on ihana vaihe elämässä. 

Matot jäävät tänä juhannuksena pesemättä ilmojen vuoksi. En ole juhlinut juhannusta oikeastaan koskaan, tämä on yksi niistä "pakko olla kivaa"-juhlista. Olen yleensä käyttänyt juhannuksen mattojen pesuun, koska pyykkituvat ovat silloin vapaana. Toisaalta olisi ollut varmaan kivaa lähteä vaikka jollekin mökille lapsen kanssa juhannukseksi, vähän irti täältä kaupungista. No tämä kaupunki kyllä hiljenee tänään totaalisesti, mutta mitäpä silläkään on merkitystä koska ilmat on mitä on. Onneksi ostin karkkia, mansikoita ja hyviä ruoka-aineksia, kyllä tästä herkullinen juhannus rakennetaan. Ja Netflix pelastaa illan.