Lapsen kanssa käyty shoppailemassa hänelle vaatteita ja huomisen ruokatarvikkeet. Pikkuisen järjestelimme hänen huoneessa järjestystä ja teimme ruuan. Nyt olo on raukea, voisi vaikka päiväunet nukkua. Viime yönä nukuin kymmenen tunnin yöunet ja tarpeeseen tuli. Aamulla oli ihana herätä ilman herätyskelloa kaikessa rauhassa.

Ostoksille lähtöä tehdessä etsin itselleni farkkuja jalkaan. Löysin puolitoista vuotta sitten ostamani kalliit ja mukavan tuntuiset housut kaapista. Vedin ne jalkaan ja järkytyin; ne eivät istuneet enää yhtään. Liian isot joka puolelta, niinkuin suuren säkin olisin vetänyt päälleni. Reisien ja alavatsan kohdalla tilaa vaikka kuinka, takapuolikin oli jossain kankaan uumenissa näkymättömissä. Aivan hirveän näköiset. Eilen juttelin salikaverin kanssa ja hän sanoi, että jalat varsinkin ovat muuttuneet itselläni. Kerroin että painoa on nyt tippunut 10,5 kiloa ja hän kysyi että olenko muuttanut syömistapojani terveellisemmiksi. Jäin miettimään tuota ja tajusin, että silloin kun söin kaikkien laihdutusoppien mukaan, niin painoni ei tippunut vaan nousi koko ajan. Ihmettelinkin vuosi sitten, että koko ajan oli ähky olo ja tuntui että joutuu syömään yhtenään, että tasaisesti tulisi syötyä. Nyt kun syön tarpeideni ja nälkäni mukaan, paino tippuu koko ajan. En syö sen vuoksi että niin kuuluu tehdä tiettyyn kellon aikaan, vaan silloin kun minulla on nälkä. Ja nyt olen huomannut että minulla on nälkä ainoastaan kerran päivässä. Toki syön aamulla jotain pientä ja illalla myös, leipää, rahkaa, banaania,yms. Ilmeisesti tämä rytmi sopii minun kropalleni vaikka kaikki hyvinvointi gurut muuta sanovatkin. Suhtautumiseni ruokaan on muutenkin muuttunut. En kyttää purkkien kyljestä proteiinin ja rasvan sisältöjä, en laske grammoja syömisilleni, en laita pannaan leipiä, pullia ja makeisia. Ja kuitenkin kaikki makea on menettänyt merkityksen enkä edes karkkia nykyään juuri syö. Tämä vaikuttaa nyt olevan terveellä pohjalla, toisin kuin ex-avokkini kanssa asuessa. Tuolloin ruoka hallitsi elämää, niin hyvässä kuin pahassa. Kaikkea tuli kontrolloitua ja ei sekään hyvä ole. 

Tänään mietiskellyt keikkatyötä ja siihen liittyviä kysymyksiä. Ensi viikonlopuksi ajattelin ottaa pari työvuoroa, jos tarjolle tulee. Ja hiihtoloman aikaan voinkin olla jopa neljä päivää töissä jos jaksan. Täytyisi nyt käydä testaamassa jonain päivänä, että näkisi kuinka se voimia verottaa. Verokorttiasiat täytyy alkaa nyt selvittelemään, ettei kuitenkaan melkein puolta tarvitsisi veroja pulittaa. 

Mutta nyt tiskaamaan ja sitten päikkäreille.